Skip to main content

Focus på råvaran RÖDBETA i dag.

Focus på råvaran RÖDBETA i dag. - Hi friends, I hope you are all in good healthsouth Africa, In the article you are reading this time with the title Focus på råvaran RÖDBETA i dag., We have prepared this article well for you to read and take information in it. hopefully the contents of the post Artikel Drömmen, Artikel Köket, Artikel Längtan, Artikel Lilldrömmen, Artikel Lillönskan, Artikel önskan, what we write you can understand. ok, happy reading.

Title : Focus på råvaran RÖDBETA i dag.
link : Focus på råvaran RÖDBETA i dag.

Baca juga


Focus på råvaran RÖDBETA i dag.

I dag kommer era barn att äta Rödbetsbourguignon till dagens lunch. Jag arbetar med igenkännings faktorn och smakbryggor som ni redan vet. Era barn känner igen rödbetan sedan innan. I dag kommer den dock i ny tappning. Som en mustig gryta med puy linser eller som de heter, beluga linser. Bästa sorten om ni frågar mig. Puy (franska linser), linser av god kvalitet brukade jag servera smörade med brynt karamelliserad rökt sidfläsk. Till det en pocherad hälleflundra och en skummig vitvinsås. Lite "SURF and TURF". Helt magiskt gott.

Dessa linser kommer med som ny råvara i denna rätt, lite lömskt gömda i grytan då rödbetan är vår "igenkänningafaktor och smakbrygga" här. I dag får era barn undersöka rå rödbeta även smaka på en inlagd beta i 123 lag. Min beta kommer med ännu en annan smak som dagens lunch. Era barn äter precis som vi sensoriskt med våra sinnen. Betan tycker jag är lustfylld i sin färg och form i dag.


Måltidspedagogik.


Lärandefrågor.🌿



Färgerna är mycket rödare i verkligheten och puylinserna i botten men det reder vi ut vid severing.😉





RRÖDBETSBOURGUIGNON, mitt recept.

Skala och klyfta rödbeta, tillsätt olivolja ej jungfru. Salt och svartpeppar. Tillsätt balsamico vinäger och massera (lite flytande honung). Rosta av i ugn ca 30 min.

Kör champinjoner snabbt i robbot. Tillsätt ojla neutral, vitlök, soya kikkoman salt och peppar. Rosta av separat ca 30 min beroende av kvantitet. Jag hade tre kilo😊. UMAMI buljongen är klar.

Koka puy linserna i saltat vatten ca 20 min. Häll av vattnet.

Blanda alla råvaror och låt koka 15 min, reducera. Tillsätt ev mer kokkoman soya sauce.

Servera med kokt potatis, ris, eller matvete. Avsluta med creme fraiche.


Lite önske mat från era barn här nedan. Det blir tydligt vad era barn äter mycket av där hemma och vad jag serverar. 


Korv och pasta "combon" är hemifrån. Även Köttbullarna med pasta. Serverar köttbullar på det klassiska sättet eller med potatis pure. Korv oftast med mos eller ris. OSV
Sopporna kommer nog härifrån😋




Denna bild är från soppan i går då era barn gissade ingredienser på avdelning Önskan tillsammans med Jennie & Lamija.🌿🍅 Tomatsoppa. Pedagoger och kök samverkar kring måltidspedagogiken här på FSK. Viktigt att vi alla utbildar tillsammans.




Sist lite teckningar från era barn till mig.👌😊



Trevlig helg Önskas.🌻





That's the article Focus på råvaran RÖDBETA i dag.

That's it for the article Focus på råvaran RÖDBETA i dag. this time, hopefully can be useful for all of you. okay, see you in another article post.

You are now reading the article Focus på råvaran RÖDBETA i dag. with link address https://southafrica-update.blogspot.com/2022/01/focus-pa-ravaran-rodbeta-i-dag.html
Comment Policy: Please write your comments that match the topic of this page post. Comments containing links will not be displayed until they are approved.
Open Comments
Close Comment